Wat is urinesteen?

Die vieze bruine aanslag in een urinoir kan verschillende oorzaken hebben. Het kan worden veroorzaakt door mineralen, bacteriën, schimmels of andere organische stoffen die zich in de urine bevinden. Deze aanslag kan zich ophopen op de wanden van het urinoir en na verloop van tijd een bruine kleur krijgen.

 

Een veelvoorkomende oorzaak van de bruine aanslag is de vorming van urinesteen. Urinesteen ontstaat wanneer urine langdurig in contact komt met de wanden van het urinoir. Urine bevat verschillende mineralen, zoals calcium, magnesium en fosfaat, die kunnen neerslaan en kristalliseren. Na verloop van tijd kunnen deze kristallen zich ophopen en een harde, bruine aanslag vormen.

 

Bacteriën en schimmels kunnen ook bijdragen aan de vorming van de bruine aanslag. Urine is een voedingsbron voor micro-organismen, en wanneer urine achterblijft in het urinoir, kunnen bacteriën en schimmels gedijen en zich vermenigvuldigen. Deze micro-organismen produceren afvalstoffen die kunnen leiden tot verkleuring van de aanslag.

 

Daarnaast kunnen andere organische stoffen, zoals restanten van zeep, lotions of andere reinigingsmiddelen, zich vermengen met urine en bijdragen aan de vorming van de bruine aanslag. Deze stoffen kunnen reageren met mineralen in de urine of met bacteriën en schimmels, waardoor een donkere verkleuring ontstaat.

 

Het is belangrijk om de bruine aanslag regelmatig te verwijderen, omdat het niet alleen onaantrekkelijk is, maar ook een broedplaats kan vormen voor bacteriën en schimmels. Het reinigen van het urinoir met Cee-Bee Toiletreiniger helpt om de aanslag te verwijderen en de groei van micro-organismen te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig het urinoir door te spoelen en ervoor te zorgen dat er voldoende water stroomt om ophoping van urine en mineralen te voorkomen.

Scroll naar boven